ALLSVENSKAN 2018

Ända sedan Allsvenskan startade 2015 har KSSS varit med och resultatet har varit väldigt bra alla tre säsongerna, vinst första året, två 2016 och så en ny utnämning som årets bästa kappseglingsklubb 2017.

För KSSS är det självklart att vara med och satsa på Allsvenskan. Av flera anledningar. Först och främst ger Allsvenskan möjlighet för klubben och medlemmarna att delta i ett modernt seglingsformat och en attraktiv aktivitet. Sen är det självklart att vi, som en del av svensk segling är med i ett sammanhang som utvecklar och driver seglingen framåt i Sverige.

Vidare så har det ju också gett oss som klubb möjlighet att delta i Champions League och nu i år i North Stream Race.

KSSS har ambitionen att vara med i absoluta toppen av Allsvenskan. Laget består totalt av ca 16 seglare under säsongen. Eftersom vi har ett stort underlag av seglare har vi kunnat jobba för att ha en stor bredd i laget med ålder, erfarenhet, kölbåtsseglare och jolleseglare.

Vi har en tanke om att ha med några äldre erfarna seglare som skall kunna dela med sig av sina erfarenheter till yngre talangfulla och ambitiösa seglare som i sin tur kan bidra med tempo, energi och sina erfarenheter. Ambitionen är att succesivt få in fler yngre seglare i och med att vi i år kommer igång med andelssegling i J/70.

Ansvaret för KSSS lag i Allsvenskan ligger hos Bankappseglingskommittén. Frågor? Kontakta gärna via [email protected]

Snabbfakta Allsvenskan Segling 2018

  • 18 klubblag
  • Sprintsegling med 6 st båtar
  • Korta kappseglingar som är 10 – 15 minuter långa
  • Upp till 15 flighter = 45 race
  • Fyra deltävlingar:
  • 18 - 20 maj, Malmö
  • 1 - 3 juni, Ekerö
  • 24 - 26 augusti, Örnsköldsvik
  • 7 - 9 september, Gottskär

Allsvenskan Segling är en ligaserie där 18 klubblag tävlar mot varandra. Allsvenskan Segling består av fyra deltävlingar över säsongen 2018. Efter sista deltävlingen kan vinnaren utse sig till titeln "Sveriges bästa kappseglingsklubb".

Kappseglingarna avgörs i så kallade sprintseglingar med sex stycken likadana segelbåtar av typen J/70. Sprintsegling innebär att vare kappsegling tar ca 10 – 15 minuter. Under två och en halv tävlingsdagar är ambitionen att hinna med upp till 45 kappseglingar (ca 15 stycken per klubblag). Kappseglingarna är direktdömda på vattnet, så först i mål vinner.

Länk till Allsvenskan

Ansvaret för KSSS lag i Allsvenskan ligger hos Bankappseglingskommittén. Därtill kommer KSSS Kappseglingsansvarige Magnus Woxén och tidigare skeppare att agera lagkaptener och sätta ihop ett taktik- och träningsprogram.

Frågor? Kontakta gärna via [email protected]