KSSS Indian Heat Regatta by TMF Group

KLASSER: SRS BANKAPPSEGLING 
DATUM: 16-17 SEPTEMBER, ANMÄLAN SENAST 11 SEPTEMBER
PLATS: SALTSJÖBADEN
INBJUDAN: KSSS INDIAN HEAT REGATTA
SEGLINGSFÖRESKRIFTER: KSSS INDIAN HEAT REGATTA
ANMÄLDA:    KSSS INDIAN HEAT REGATTA
RESULTAT: RESULTAT

KSSS Indian Heat Regatta – f.d. Höstcupen, det nya SRS-initiativet, byter namn och får en titelsponsor genom TMF Group

KSSS Indian Heat (f.d. Höstcupen) är lite av en säsongsavslutning för SRS –Bankappseglare precis som KSSS Vårrulle är uppstarten på säsongen för ett antal entypsbåtar. KSSS Indian Heat, tidigare som Höstcupen, har en lång tradition inom Sällskapet, nästan i klass med Saltsjöbadsregattan.

Under 2016 introducerade vi en ny version av denna regatta, då vi valde att lansera Höstcupen som en SRS-bankappsegling för första gången. Det finns endast ett fåtal tillfällen per år att samla SRS båtar av alla möjliga storlekar och fartegenskaper, vilket vi har tolkat som ett behov som vi vill försöka möta. Nu namnändrar vi till KSSS Indian Heat, dels som en nystart, dels då vi ser detta som en sensommar regatta, snarare än att redan välkomna hösten! 

Detta blir en tvådagarsregatta, där vi även på lördagen skjuter av en separat ”mixregatta” på distansbana tillsammans med Havskappseglingskommittén. På söndagsmorgonen övervägs ett moment på förmiddagen kring den återkommande internationella kappseglingen ”Bart’s Bash”.

Entypsklasser är självklart också välkomna, men denna helg blir det fokus på SRS-båtar om minst 30 fot och SRS + 1.00. Vi satsar på en trevlig social helg, med en regattamiddag på lördagskvällen efter seglingarna.

I år har vi även förmånen att välkomna regattans första titelsponsor genom TMF Group samt även en med-partner genom Aruba. Detta blir garanter för en särskilt trevlig inramning både på land och till sjöss.