KSSS Klubbmästerskap

KLASSER: J70 / OPTIMIST
DATUM: 20 OKTOBER
PLATS: SALTSJÖBADEN

Årets sista kappsegling– det bästa till sist!

Intensitet, delaktighet och gemenskap är nyckelorden för denna kappsegling som är en trevlig avslutning på säsongen. Kappseglingen vänder sig till KSSS medlemmar, ung som gammal, erfaren som mindre erfaren. Fokus ligger på att segla snabbt och att umgås. 

Seglingarna sker genom flera korta fleetrace i klubbens J70-båtar. Under denna heldag får alla deltagande lag segla flera race i roterande båtar. Efter grundomgångarna går de bästa lagen till en avgörande och rafflande final.

Vi lägger banan utanför Sjövillan i Saltsjöbaden så att de som inte är ute på vattnet kan följa dramatiken på nära håll. När man inte seglar turas man om att vara banläggare och seglingsledning, vilket brukar vara en kul och ny erfarenhet för många. Självklart avslutar vi dagen med prisutdelning, after sail och en välbehövlig bastu för de som önskar.

Lagen består av 4–5 personer och max 16 lag kan delta. Kappseglingen som introducerades 2013 har visat sig mycket populär så anteckna datumet redan nu och anmäl er tidigt!

KM för Optimist

Vi bjuder återigen in klubbens samtliga optimistseglare till klubbmästerskap vid KSSS anläggning i Saltsjöbaden.

Fyra seglingar är planerade och vi avslutar med prisutdelning och gemensam korv/hamburgargrill på hamnplan för seglarna och deras familjer efterseglingarna. Vi hoppas på deltagande seglare från grupperna Gröna, Blå, Röd och Svart i Ranängen och Saltsjöbaden. Om någon annan medlem med tillgång till båt är sugen så är det bara att hänga på!