KSSS Eskaderseglingar 2017

KSSS erbjuder två härliga familjeeskadrar i år, en weekendeskader, en tjejeskader och dessutom en möjlighet att eskadersegla i den härliga skärgården runt Trogir, Kroatien! En chans att verkligen uppleva något unikt!

En eskader sätter lite fart på semestertillvaron. Vi ordnar aktiviteter och barnen lär känna nya seglarkompisar som räcker hela året om, i flera år. Eskadersommaren 2017 startar redan till Kristi himmelsfärdshelgen, då det finns möjlighet att prova på eskaderseglandet under några sköna dagar i slutet av maj.

Följ med på en oförglömlig segling med KSSS och Navigare, veckan efter midsommar. Tillsammans upplever vi det bästa från den kroatiska skärgården och träffar nya vänner - både stora som små.

Veckan 28 – efter att ÅFOR-båtarna gått i mål - startar två familjeeskadrar; en österut till Åland och en söderut. Eskadern söderut brukar normalt sikta mot Öland, men i år håller vi ett något lugnare tempo för att kunna njuta av alla de pärlor som finns att besöka S:t Annas och Gryts skärgårdar. För de som vill – och om vädret tillåter – fortsätter seglingen mot Gotska Sandön.

Sommaren avslutas med en tjejeskader, preliminärt den 26-27 augusti. Då finns möjligheten att segla ihop med andra tjejer som gillar att segla i skärgården! Till tjejeskadern är alla tjejer välkomna, oberoende av tidigare erfarenhet. I år genomför KSSS dessutom en weekendkurs med fokus på långsegling. En perfekt uppladdning inför sommarens seglingar!

Alla eskadrar bjuder på speciella smultronställen att besöka, men viktigast när vi seglar med ungar är… att ungdomarna är med. Vi vet vad som får barn och tonåringar att hänga med på båten, ha kul och komma med ombord även nästa sommar. Vi badar, lekar, seglar jolle, badar, spelar kort, kapsejsar, lär oss knopar, badar, busar, paddlar gummijolle... och får nya kompisar att dela segling och sjölivet med.

Viktigast när vi seglar med familjer är att ungarna har kul. Vi besöker fina gästhamnar och naturhamnar, där vi kan samlas på berget, grilla tillsammans och har chansen att sitta och filosofera till långt efter solen gått ned.

Ge dina barn ett härligt seglingsminne! Segla med KSSS familjeeskadrar!

Sommarens Eskadrar

2017 års preliminära eskaderprogram:

 • Weekendeskader i Stockholms skärgård, Kristi himmelfärdshelgen 25–28 maj.
  Läs mer >>
 • Medelhavseskader i Kroatien. Tillsammans med Navigare anordnar vi en familjeeskader i den härliga skärgården runt Trogir,  24 juni–1 juli.
  Läs mer>> 
 • Familjeeskader söderut ”Barn och ungdomar ombord”. vecka 28, 9- 16 juli.
  Läs mer >>
  Mål: St Anna och Gryts skärgårdar, möjlighet att nå Gotska Sandön (om vädret tillåter)
 • Ålandseskader ”Barn och ungdomar ombord”. vecka 28, 9-16 juli.
  Läs mer >>
  Mål: Ålands skärgård. Seglingsprogram bestäms under våren.
 • Tjejeskader. Eskadersegla ihop med andra tjejer som vill uppleva känslan av skärgården med båt! 26-27 augusti (preliminärt), start i Saltsjöbaden.

Se bilder från tidigare eskadrar på Facebooksidan KSSS Eskader

Läs här om säkerhet när man seglar KSSS eskader