Dags för andra omgången i Allsvenskan Segling

I morgon, fredag 9 juni, drar andra omgången av Allsvenskan Segling igång på Ekerö. Första omgången vanns av KSSS och nu är det Niklas Edler, med besättning, som ska försvara sällskapets färger.

KSSS åker alltså till Jungfrusund på Ekerö som serieledare av den Allsvenska tabellen. För KSSS seglar, förutom Niklas, även Julia Gross, Fredrik Appelberg och Martin Wigforss. De ställs bland annat mot Patrik Sturesson hos Cape Crow som vann mästarnas mästare i fjol. Och de får också möta Josefin Olsson som under helgen representerar sin ”gamla” klubb Oxelösunds Segelsällskap.

Under tre intensiva dagar möts Sveriges 18 bästa kappseglingsklubbar i korta landnära race. Det är många duktiga seglare som kommer till Jungfrusund på Ekerö. Och många unga. Både de regerande mästarna från Cape Crow och Kullavik kommer med tre ungdomar, av totalt fyra, i laget. 

Helgens tävlingar är alltså den andra omgången, av fyra, som utgör Allsvenskan Segling 2017. Första omgången avgjordes i Strängnäs 19–21 maj. Då var det KSSS, som i en oerhört jämn sista segling kom på den nödvändiga andraplatsen som betydde seger totalt i Strängnäs. Tvåa blev Cape Crow Yacht Club på samma poäng som KSSS men med färre segrar. Trea blev Hjuviks Båtklubb.

De som inte har möjligheten att se seglingarna på plats, kan istället sitta hemma framför datorn och följa kampen via SAP Sailing Analytics på Seglarförbundets hemsida och på Facebook.