Marga vann Sandhamnsregattan

Sandhamnsregattans tredje race för Classic-klassen seglades på lördagen på Gråskärdsfjärden i en lite annorlunda bana. Då vinden var svår att förutspå valde tävlingsledningen att lägga ut rundningsmärken som de 25 deltagande båtarna själva fick välja i vilken ordning och i vilken riktning de skulle rundas. Slutsegrare blev SK95:an Marga med Mia Widstrand som skeppare.

- Det var otroligt svårseglat idag där mycket var osäkert och att välja väg var en utmaning. Men vi valde att ta den väg som var något kortare medan andra valde att ta den som bjöd på mer vind, säger Mia Widstrand.

Strax före start dog vinden ut och det var ett flertal båtar som höll på att kollidera, men besättningarna lyckades undvika större incidenter. Sen kom vinden tillbaka och i 1-2 m/s seglades banan där det uppstod flera spännande kamper mellan olika båtar ända in över mållinjen.

Vinnare i dagens tävling blev kustkryssaren Winnie med Thomas Larsson som skeppare (TRASS), därefter kom skärgårdskryssaren Marga med Mia Widstrand (SSK) och trea kom havskryssaren Carela med Per Henricsson som skeppare.

På prispallen totalt hittar vi skärgårdskryssaren Marga högst upp följd av Rödnäbba och skärgårdskryssaren Rival.

- Det har varit en väldigt rolig regatta där varje dag bjudit på helt olika förutsättningar och vindstyrkor med hårda vindar i torsdags, mellanvindar i fredags och lätta vindar på lördagen. Det var väldigt bra arrangerat av tävlingsledningen med olika banor och utmaningar men där vi sett en bra blandning av stora och små båtar i täten vilket visar att handikappsystemet fungerar, fortsätter Mia Widstrand.