NM-brons i OK-jolle

Vid NM i OK-jolle i Nyköping på Själland i Danmark lyckades KSSS-seglaren Jonas Börjesson vinna bronset. Seglingarna genomfördes i lätt- och mellanvind med 45 båtar på startlinjen.

Under lördagen var det lätta vindar och endast två seglingar kunde genomföras mot planerade fyra. Inför söndagen var Jonas i ledning.

-Jag tänkte inte så mycket på det då. Jag visste att alla med åtminstone ett bra race från lördagen fortfarande var med i matchen. Min målsättning var bara att nöta på och inte gå bort mig, säger Jonas.

Under söndagen genomfördes fyra seglingar i cirka 3–6 m/s. Jonas seglade jämnt och var med uppe i toppen i samtliga seglingar vilket bevisas av att han till slut fick räkna bort en 7:e plats. Resultatet blev en tredjeplats och bäste svensk efter två danskar.

- Det här är min största framgång i OK-jollen. Skönt att se att all tid som lagts ned ger resultat. Det inspirerar till fortsatt träning och förhoppningsvis smittar det av sig till det växande antalet OK-seglare i KSSS, säger Jonas.