Artemis i topp i RC44 Marstrand Cup

Artemis Racing fortsätter att segla stabilt på Marstrandsfjorden. Skepparen Torbjörn Törnqvist trivdes i lördagens lätta vindar och med en dag kvar att segla har svenskarna nu en ledning med två poäng, i RC44 Marstrand Cup, före Charisma från Monaco.

Fredagens hårda vindar hade bytts ut mot en mycket lätt bris på lördagen. Det enda som tycks bestå över Marstrandsfjorden är det soliga vädret och den klarblå himmelen. Men mycket eller lite vind tycks göra detsamma när det kommer till Artemis fina segling.

Dagens resultat med trea, tvåa och femma i de tre racen visar på en jämnhet. Och det finns många duktiga seglare ombord. Det handlar inte bara om den dubble OS-mästaren, Iain Percy eller den rutinerade taktikern Andy Horton. Och givetvis rorsman Torbjörn Törnqvist som efter tio år i RC44:an nu har massor av rutin. Där finns också nyzeeländaren, Stu Bettany, med rutin från både America´s Cup och Volvo Ocean Race.

- Vi är ganska nöjda. Båten går bra och vi känner oss bekväma med farten på kryssarna. Även på undanvindarna seglar vi bra nu. Det är bra racing i den här klassen. Det är så jämnt hela tiden och det är kul, säger Bettany.

Efter att ha startat lite sämre första dagen har Artemis nu klättrat upp till första platsen i RC44 Marstrand Cup. Nu återstår bara en dag och det gäller att stå distansen ut.

- Alla kan vinna ett race då och då. Men om du ser till att hålla dig bland de tre-fyra bästa i varje race så kommer du att vara med i toppen av tabellen till slut. Så det är exakt vad vi ska göra nu. Bara segla rent och enkelt och undvika straff och sådana saker, säger Stu Bettany.

 

RC44 Marstrand Cup

Efter tre av totalt fyra dagar

1. Artemis Racing, SWE – 35 poäng

2. Charisma, MON – 37 poäng

3. Bronenosec Sailing, RUS – 39 poäng

4. Team Nika, RUS – 40 poäng

5. Team Ceeref, SLO – 43 poäng

6. Team Aqua, GBR – 45 poäng

7. Peninsula Petroleum Sailing Team, GBR – 50 poäng

8. Aleph Racing, FRA – 52 poäng

9. Tavatuy Sailing Team, RUS – 69 poäng

 

Artemis Racing 

Torbjorn Tornqvist (SWE) - Owner / Driver
Andy Horton (USA) - Tactician
Iain Percy (GBR) - Main trimmer
Maciel Cicchetti (ITA) - Headsail Trimmer
Anders Ekstrom (SWE) - Offside Trimmer
Stu Bettany (NZL) - Pit
Julius Hallstrom (SWE) - Grinder
Pieter Van Nieuwenhuijzen (NED) - Bow

 

Fotograf: Nico Martinez.