Team KSSS optimistseglare visar storform under rikskvalsserien!

I helgen avgjordes optimisternas andra och sista rikskval där representationslagen för VM, EM och NM tas ut. Team KSSS tog hem sex av tolv platser till VM och EM.

Årets avgörande kval skulle avgöras i Lommabukten med stabila ostliga vindar enligt prognosen. Meteorologerna hade fel och det blev istället mycket skiftande och instabila vindar under hela helgen. Detta passade våra Baggenseglare där KSSS seglarna tog hem de fyra första platserna i deltävlingen.

Bäst var Melker Brenton som med sin insats även seglade hem totalsegern i rikskvalsserien. Tvåa kom Calle Lagerberg som vann kvalet förra året. Även Hugo Liljegren visade att han är bra när det gäller och seglade upp sig till en femteplats.

Det var inte bara i toppen som KSSS visade framfötterna. Ytterligare 11 seglare kvalade in till en EM- eller JNoM-plats. De senaste åren har KSSS tränare jobbat mycket på att få med fler yngre förmågor och bygga ett lag inför framtiden. Team KSSS kunde därför stoltsera med 33 anmälda seglare vilket är ett rekord.

KSSS tränarteam bestående av Ton Thörn, Tomasz Dziendziel, Hugo Järudd och Hugo Svensson var mycket nöjda med den utvecklingen som skett och den seglarglädje som nu finns inom Team KSSS optiseglare.

 

Följande seglare har kvalat till VM i Cypern tillsammans med coach Ton Thörn

Melker Brenton

Calle Lagerberg

Hugo Liljegren

 

Följande seglare har kvalat till EM i Holland

Oscar Löfgren

Lova Forssén

Ida Elfving

 

Följande seglare har kvalat till JNoM i Båstad

Simon Granath (LagNM)

Erik Norlén (LagNM)

Claes Järudd

 

Elisa Lindskog (LagNM)

Maxine Hjort (LagNM)

Line Thunman

Julia Leuckfeld

Märta Wijkström

 

Fullständig resultatlista finns här.