Häng med på KSSS Familjeeskader söderut

Vi har några alldeles speciella smultronställen att bjuda på under vår sommareskader som går söderut 2020. Men viktigast när vi seglar med ungar är… att ungdomarna är med! Vi vet vad som får barn och tonåringar att hänga med på båten, vara aktiva och gilla läget och komma med ombord även nästa år. KSSS Eskadrar sätter lite fart på semestertillvaron med massor med bad på dagarna, kortspel, filmkvällar och allt annat som barn och tonåringar kan hitta på när inte föräldrarna är med…

Vi besöker fina gästhamnar och naturhamnar, där vi kan samlas på berget, grilla och äta tillsammans och har chansen att sitta och filosofera till långt efter solnedgången… Med start på KSSS Lökholmen seglar vi genom Stockholms södra skärgård och vidare söderut med målsättning att ta oss till Öland. Exakt vilken väg upp, vilka hamnar och var vi sedan slutar bestäms av väder, vind och deltagarnas önskemål.  Att segla eskader är fullt ös ibland, men man får också gyllene tillfällen att sitta i sittbrunnen och ta det lugnt, medan ungdomarna badar och blöter ner kompisens sittbrunn istället.

Eskadern en fantastisk seglingsform, inte minst när det gäller säkerhet. Vi har ett eskadermöte varje kväll där morgondagens rutt diskuteras och bestäms. Eskadern anpassas alltid efter vädret och följer den minst sjövana besättningens villkor. Vi kommer tillsammans segla mot bekanta men förhoppningsvis även nya etappmål. Frihet finns alltid att bestämma egen rutt men för de som vill seglar vi inom synhåll av varandra. Vi hjälps alltid åt så att alla blir väl förtöjda och kan komma iland.

Det finns en viktig regel: att alla barn upp till och med 12 år ska bära flytväst och att alla föräldrar hjälps åt att hålla koll på samtliga barn. När det gäller flytvästar finns inga undantag, men i övrigt finns inga skrivna regler. Man kastar loss när man vill och det är fritt fram att ta en avstickare från eskaderprogrammet om man vill ha en egen dag med familjen.

Eskadern startar vid KSSS Lökholmen i Stockholms mellersta skärgård söndagen den 5 juli, och inleds med en gemensam kväll med bl. a. välkomstdrink, chips, utdelning av eskadertröjor till barnen och lite annat trevligt. Vi kommer ha ett par förberedda mål, men vi låter väder och vind styra dagsetapperna. Mer information om den preliminära planen skickas ut när det börjar dra ihop sig.