Välkommen till Lilla Gotland Runt 2020

Med Lilla Gotland Runt vill vi manifestera friheten att vara ute i friska luften och på vattnet. Med denna stora jolleregatta vill vi att alla jolleseglare går man ur huse för att vara en del av denna folkfest på vattnet.

Regattan seglas som distansbana på Baggensfjärden utanför KSSS Klubbhus i Saltsjöbaden med jaktstart. Jaktstart innebär att de långsammaste båttyperna utifrån SRS-tal startar först och de snabbaste sist. Starten går precis utanför KSSS Klubbhus och de långsammaste båtarna startar klockan 12:00 den 27 juni. Först i mål vinner.

På grund av den rådande pandemin kommer vi inte att arrangera några aktiviteter på land kopplat till regattan utan uppmanar våra deltagare att komma vattenvägen till start. För att undvika trängsel hänvisar vi till sjösättning av jollar, från andra klubbar än KSSS, till Saltsjöbadens Båtklubbs sjösättningsramp (se karta nedan). Syftet är undvika smittspridning och uppmanar deltagare och deras föräldrar att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Inför regattan behöver anmälan kompletteras med bl.a. segelnummer och kontaktuppgifter till anhörig. Vänligen följ dessa steg (länk nedan) för att uppdatera din anmälan via Sailarena snarast möjligt.

KLASSER: Optimistjolle, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard
RS Aero 5, RS Aero 7, RS Aero 9, Moth, Waszp
OK-jolle, 29er, 49erFX, 49er, 505 och F18.
DATUM: 27 JUNI
PLATS: SALTSJÖBADEN
INBJUDAN: KLICKA HÄR
ANMÄLDA BÅTAR: KLICKA HÄR (Sailarena)
SJÖSÄTTNING: KLICKA HÄR (PDF)
SEGLINGSFÖRESKRIFT: KLICKA HÄR 
STARTLISTA: KLICKA HÄR
LIVESÄNDNING: KLICKA HÄR (repris)
RESULTAT: KLICKA HÄR