Instruktörsuttagning för 2021-mer information om tid och plats kommer

KSSS Juniorkommitté har som ambition att skapa världens bästa seglarläger för de barn och ungdomar som varje år deltar på våra läger. För att uppnå det behöver vi engagerade och duktiga ledare. Praktikantåret är ett första steg till vidare arbete inom vår lägerverksamhet.

KSSS Instruktörs- & praktikantuttagning

Varje höst håller vi en uttagning vid KSSS anläggning Sjövillan i Saltsjöbaden. Att vara praktikant är första steget mot att arbeta som instruktör, kock eller meck på våra öar och under praktikantåret får man inget betalt. Vi tror att det bästa sättet att lära sig är att komma ut i verksamheten på våra lägeröar och arbeta tillsammans med våra mer erfarna ledare.

För att praktikantåret ska bli så bra som möjligt, både för våra praktikanter, för alla våra ledare och, framför allt, för de barn som deltar på våra läger, kan vi bara ta emot ett begränsat antal praktikanter varje sommar. De senaste åren har vi haft långt fler sökande än vi har platser att fylla, vi har sökande både bland våra gamla lägerdeltagare men även sökande som seglat inom andra klubbar och föreningar. Roligt för KSSS verksamhet, men också svårt då vi tvingas tacka nej till många duktiga ungdomar som är sugna på att arbeta på våra öar.

Alla dem som inte får plats uppmanar vi att söka igen – vi har många ledare inom vår lägerverksamhet som sökt flera gånger. Årets upplaga av uttagningen var i slutet av september.

Om du bor utomlands permanent och inte har möjlighet att delta i den ordinarie uttagning i september kan du skicka in ett intyg från en lokal segelklubb. Intyget ska styrka de kunskapskrav vi har på segling och motorbåtskörning på våra instruktörer.  I tillägg ska du skicka in ett personligt brev. Maila till [email protected] för att få en lista på de kriterier som vi tittar på under uttagningen.   

Är du tillfälligt utomlands eller har förhinder att komma hänvisar vi till den ordinarie uttagningen i september. Vi har inte någon extra uttagning under året.

Vänligen notera skillnaderna mellan uttagning och instruktörsläger. Mera om instruktörslägret kan du läsa HÄR

Har du några frågor får du gärna kontakta vår lägeransvarige Marie Bratt på [email protected]

 Alla intruktörsplatser för 2020 är tillsatta.