Praktikantuttagning inför 2020- pågår och ansökan är stängd

KSSS Juniorkommitté har som ambition att skapa världens bästa seglarläger för de barn och ungdomar som varje år deltar på våra läger. För att uppnå det behöver vi engagerade och duktiga ledare. Praktikantåret är ett första steg till vidare arbete inom vår lägerverksamhet.

KSSS Praktikantuttagning

Varje höst håller vi en praktikantuttagning vid KSSS anläggning Sjövillan i Saltsjöbaden. Att vara praktikant är första steget mot att arbeta som instruktör, kock eller meck på våra öar och under praktikantåret får man inget betalt. Vi tror att det bästa sättet att lära sig är att komma ut i verksamheten på våra lägeröar och arbeta tillsammans med våra mer erfarna ledare.

För att praktikantåret ska bli så bra som möjligt, både för våra praktikanter, för alla våra ledare och, framför allt, för de barn som deltar på våra läger, kan vi bara ta emot ett begränsat antal praktikanter varje sommar. De senaste åren har vi haft långt fler sökande än vi har platser att fylla, vi har sökande både bland våra gamla lägerdeltagare men även sökande som seglat inom andra klubbar och föreningar. Roligt för KSSS verksamhet, men också svårt då vi tvingas tacka nej till många duktiga ungdomar som är sugna på att arbeta på våra öar.

Alla dem som inte får plats uppmanar vi att söka igen – vi har många ledare inom vår lägerverksamhet som sökt flera gånger. Årets upplaga av Praktikantuttagningen kommer att hållas i slutet av september, om du är intresserad håll ögonen på KSSS hemsida där mer information och anmälan kommer att finnas under augusti. Vi anordnar endast en uttagning så är du sugen på att vara med - prioritera detta tillfälle!

Vänligen notera skillnaderna mellan praktikantuttagning och instruktörsläger. Mera om instruktörslägret kan du läsa HÄR

Har du några frågor får du gärna kontakta vår lägeransvarige på [email protected]