ÅF Inshore Race 2014 – kappsegling för alla

ÅF Inshore Race kappseglas i år som en ren inomskärssegling med start och mål lördag 28 juni på Stockholms ström. Seglare, som inte är bortskämda med stor publik och uppmärksamhet, får nu tävla inför 10 000-tals åskådare. Och på kvällen kommer de bästa att hyllas med fina priser på Skeppholmens scen inför stor publik.

Arrangörsklubben KSSS kommer att bestämma en bana efter väder och vindprognos. Men båtarna kommer att starta runt lunchtid och segla ut förbi Nackas stränder och tillbaka till city efter några timmar.

ÅF Inshore Race avgörs alltså dagen innan starten av ”stora” ÅF Offshore Race (f.d. Gotland Runt) och kan ses som en uppvärmning eller prolog inför söndagen. Det är inga problem att delta i båda tävlingarna – men absolut inte heller ett måste.

ÅF Inshore Race är ett perfekt steg in i kappseglingsvärlden för de som inte vill, kan eller är redo att ge sig ut på havet och runda Gotland. Alla kan verkligen vara med och kämpa om den totala segern. 2013 vanns kappseglingen av en Folkbåt i trä.

Passa på att utnyttja detta unika tillfälle att kappsegla mitt i Stockholms hjärta och i den närmaste skärgården. Tävlingen är öppen för alla båtar som har ett SRS-tal/mätbrev och utan andra säkerhetskrav än att motor och VHF-radio är obligatoriskt. För säkerheten och samspelet med nyttotrafiken har antalet deltagare maximerats till 100. 

ÅF Inshore Race ger båtklubbar i Stockholms närhet och kring Mälaren ett nytt tävlingstillfälle nära hemmahamnen. Med årets utformning blir det mer närvaro för både publik och deltagare. Prisutdelningen, eftersnacket och den sociala gemenskapen efter kappseglingen på lördag är för många lika viktig som själva seglingen.

Mer information och anmälan här.