Anton och Fredrik till final i Miami.

Extrem lättvind gav tre svenska ekipage i final. Vi seglade ut glada i hågen redan vid 8,30 tiden i morse. Åtta knop från sydväst.

När vi kom igenom bron minskade det lite, men ändå tryck för att starta. 49er klassen först ut med tre race. Tyvärr seglade Gustav Pettersson och Marcus Anjemark inte på den nivå de gjort under tidigare delen av veckan och tappade ytterligare ner i totalen. killarna får ändå godkänt även om det är hungriga efter mer.

FX tjejerna kom ut i senare skede och fick segla tre race mellan 1–3 knop. Riktigt svårbedömt och våra tjejer Julia och Cissi fick en riktigt tung dag och rasade också ur medaljracet imorgon.

Övriga klasser fick inga race alls. Ju längre ut vi kom desto mindre vind. Läs bleke. Vi väntade på vattnet i fyra timmar innan arrangören tyckte att vi kunde vänta på land. Vinden gjorde ett litet tappert försök men dog ut igen.

Det innebär att tre svenska båtar är i final i morgon. Anton Dahlberg och Fredrik Bergström,  470 herr och Lisa Ericson och Hanna Klinga i 49er FX i deras första världscup tillsammans . De avslutade dagen med en fjärde och en femte plats, vilket tog dem också in i finalen som sjunde båt.Björn Allansson i Finnjolle går in som åttonde båt.

Följ oss gärna på http://mocr.ussailing.org/

KSSS barometern efter dag 5.

7. Anton Dahlberg/Fredrik Bergström            470 H (final imorgon)

14. Julia Gross/ Cecilia Jonsson                             49er FX (slut)

14. Sandra Sandqvist/ Rasmus Rosengren             Nacra 17(slut)

15. Andrea Holm                                                     RSX D (slut)

18. Gustav Petterson/ Marcus Anjemark                 49er (slut)

21. Johanna Sommarlund/Therese Antman              49er FX(slut)

Björn Johansson