Hansen utslagen i kvarten

Hansen Sailing Team blev utslagna i kvartsfinalen av den sjätte deltävling i Alpari World Matchracing Tour, VM-serien i matchracing, som avgjordes på Bermuda i helgen.

Hansen Sailing Team från KSSS blev till slut femma efter elva segrar och fem förluster.

– Vi var otroligt besvikna efter kvartsfinalserien som vi förlorade med 3-2. Vi ledde den avgörande femte matchen med cirka fyra båtlängder vid sista toppmärket men vinden dog och när den fyllde i igen kom Johnie bakifrån med nya vinden och gjorde det väldigt svårt att försvara sig, berättar Björn.

Trots allt lever drömmen om seger i världscupen för Björne med sin besättning Rasmus Kostner, Phillip Kai Guhle och Mathias Bredin. Men det kommer att bli svårt i den sista deltävlingen, Monsoon Cup, som seglas i Malaysia 25-29 november.

– Nu har vi inte längre chansen att vinna VM enbart av egen kraft. Nu måste vi förlita oss på att både Williams och Canfield har en mindre bra regatta i Malaysia. Det är inte omöjligt men osannolikt, menar Hansen.

Nästan alla topprankade matchracinglag i världen var med på Bermuda och många namn kändes igen från startfältet i Stena Match Cup Sweden 2014. Björn Hansen, som i somras vann Stena Match Cup Sweden för tredje gången i rad, blev nu utslagen i kvartsfinalen av kompisen Johnie Berntsson och GKSS-laget Stena Sailing Team.

Johnie Berntsson och hans team, som inte har haft ett tourkort till årets världscup fick ett wildcard till tävlingen på Bermuda. De tackade för förtroendet och gick hela vägen och vann finalen över schweizaren Eric Monnin och hans Swiss Match Race Team.

Resultat Argo Group Gold Cup, Bermuda

 1. Johnie Berntsson, SWE
 2. Eric Monnin, SUI
 3. Taylor Canfield, UVI
 4. Ian Williams, GBR
 5. Björn Hansen, SWE
 6. P-A Morvan, FRA
 7. Staffan Lindberg, FIN
 8. Marek Stanszyk, POL

Ställningen Alpari World Matchracing Tour

 1. Ian Williams, GBR, 94p
 2. Taylor Canfield, UVI, 88p
 3. Mathieu Richard, FRA, 76p
 4. Björn Hansen, SWE, 69p
 5. Keith Swinton, AUS, 58p
 6. Phil Robertson, NZL, 56p
 7. David Gilmour, AUS, 39p
 8. Eric Monnin, SUI, 32p