Julia Gross Cissi Jonsson tog upp kampen direkt i Miami

Bra öppning av FX tjejerna i Miami. Julia Gross och Cissi Jonsson öppnade bäst av de svenska ekipagen på Världscupen här i Miami.

Efter en trevande morgon kom sjöbrisen igång runt lunchtid och FX tjejerna fick 4 tunna knop att starta i. I första racet blev vi lite väl försiktiga i vägvalet, tyckte Julia, men sen kom vi igång riktigt bra och presterade de vi har för stunden. Jämn bra fart och offensiv tänk ombord. Vi höll ju på och vinna sista racet, avslutar Julia. Johanna Sommarlund / Therese Antman fick äntligen igång sina starter. Vi var alldeles för fega på kryssarna och täckte upp alldeles för tidigt kommenterade en halvt missnöjd Johanna.

På Nacrabana stod brisen lite stabilare tidigare än på 9 er banan. Stabil vänsterkant att gå på hela dagen, men Sandra och Rasmus Rosengren vågade inte ner i lä för att kriga och starta om en säker topp fem. Defensiva starter, men otrolig bra strategi efter 200 m segling. Trots detta topp tio i två race. Ingen hade bättre fart än oss idag på kryssen och det tar vi med oss in i racen imorgon. Vi blir lite mer offensiva i starterna i morgon, lovar Sandra efter att ha sett starterna på videon i efterhand.

49er killarna Gustav Petterson/ Marcus Anjemark seglade riktig bra idag och var med topp 12 uppe vid första kryssmärket båda racen, men ”fiskaren” kom in i dem och trålade vid två tillfällen som kostade alltför många onödiga poäng.

470 killarna kom undan med en 7.12 idag, vilket var oväntat. Tyvärr en liten upprepning av inledningen på nordamerikanska. Killarna knyter näven i fickan och kommer tillbaka, redan imorgon är lovat.

Avslutningsvis pumpar Andrea Holm på i brädklassen och tar en och annan skalp varje race. Man blir rätt trött, kommenterar Andrea, men jag lär mig mycket varje dag.

KSSS ligans unga lag tar för sig med råge. Lång resa kvar, men vi är på det rätta stället för att bli bättre.

Följ oss gärna här...

KSSS barometern efter dag 1.

5. Julia Gross/ Cecilia Jonsson                                49er FX             

9. Anton Dahlberg/Fredrik Bergström                    470 H

11. Sandra Sandqvist/ Rasmus Rosengren              Nacra 17

12. Andrea Holm                                                     RSX D

16. Gustav Petterson/ Marcus Anjemark                 49er

20. Johanna Sommarlund/Therese Antman             49er FX

 

Björn Johansson