Kick Off - ÅF Offshore Race

Som upptakt inför ÅF Offshore Race 2014 bjöd KSSS tillsammans med nya huvudsponsorn, Volvo Personbilar, in deltagande seglare, funktionärer och sponsorer till en Kick Off i Volvos showroom i Kungsträdgården 14 maj.

Drygt 200 personer slöt upp för att lyssna till nyheter om tävlingen, mingla och inspireras av intressanta föreläsare.

Besökarna fick ta del av de senaste nyheterna inför sommarens ÅF Offshore Race genom panelintervjuer och föredrag från KSSS evenemangs- och tävlingsledning. Seglarna fick inspiration från föredraget ”Vinnande väg runt Gotland” med North Sails segelmakare, Björn Österberg. Björn är aktiv kappseglare med flera segrar i Gotland Runt och har stor erfarenhet av att leda och segla i olika team. Exempelvis delade Björn med sig hur man formar arbetet inom ett kompisgäng och hur man säkerställer att alla ombord har kul och vill komma tillbaka. Björn gav även råd och tips runt vägväl, båtfart och manövrar med ingående beskrivningar om vindvinklar och segelsättning samt tips på hur man kan tolka olika vädersystem.

Kvällen avslutades med det senaste från Volvo Ocean Race 2014/2015. Sven Österberg, General Manager på Volvos internationella eventavdelning inspirerade med en presentation av den världsomspännande havskappseglingen. Sven presenterade bl.a. teamen, fakta runt tävlingen och en ingående beskrivning av det avslutande hamnstoppen i Göteborg i juni 2015. Volvo Ocean Race är verkligen en förebild för seglare, funktionärer och sponsorer. Kommande upplaga kommer inte göra någon besviken!

Med en dryg månad kvar till ÅF Offshore Race gav kick off-kvällen en fin försmak om vad som väntar för en av världens främsta havskappseglingsregattor. Vi ses den 26 juni på Skeppsholmen och invigningen av 2014 års ÅF Offshore Race!

Bilder från ÅF Offshore Race Kick Off 2014