KSSS Blogg: Here we go again!

Artemis och Torbjörn Törnqvist utmanar om America's Cup igen genom KSSS, vilket vi är otroligt glada och tacksamma för.

Hur man än vänder och vrider på det är det svårt att överdriva betydelsen av Artemis satsning för svensk segling. Ett bra exempel är hur nyheten om detta fanns med både SVT och TV4 vilket inte händer varje dag vad gäller segling.

I samband med gårdagens presskonferens presenterades också de nya team-medlemmarna i Artemis, OS-hjältarna Fredrik Lööf och Max Salminen, vilket ger ytterligare svensk prägel på projektet.

För KSSS är det naturligtvis otroligt kul att återigen få vara utmanarklubb i America's Cup. Det understryker vår ställning som en av världens ledande segelklubbar men framför allt ser vi fram emot att få delta i en utveckling där svenska unga seglare kommer att få chansen att involveras på olika sätt i projektet.

Skall man se till själva satsningen ser den redan mycket helgjuten ut. Med mångfaldige OS-medaljören Iain Percy i spetsen innehåller laget idel storseglare som tex Nathan Outhridge, Rod Davis, Loic Peyron utöver Fredrik och Max.

America's Cup går av stapeln 2017, och kommer fram till sista finalseglingen att  vara the biggest show in town i seglingsvärlden. Du som KSSS-medlem sitter på första parkett, häng med!

Staffan

Läs mer från Staffan på Ordförande har ordet