KSSS dominerar svensk segling

På fredagen var det Meetingspot på båtmässan ute i Älvsjö där det pratades om det viktigaste inom svensk segling – och i princip allt handlade om KSSS.

Inför drygt 100 intresserade åhörare fick Johan Hedberg inleda och prata om ÅFOR - både dåtid, nutid och framtid. Därefter blev det en hel del om de olympiska klasserna och på scenen satt Seglarförbundets sportchef Stefan Rahm tillsammans med KSSS Nacra-seglare Sandra Sandqvist.

Sedan blev det snack om America's Cup och då var det ordförande Staffan Salén som förde talan. America's Cup övergick sedan till Youth America's Cup och då fick KSSS-seglarna Charlie Ekberg och Arvid Bildh berätta om äventyret, hösten 2013.

Avslutningsvis handlade det om Volvo Ocean Race och både om stoppet i Göteborg, tävlingen som sådan – och givetvis om Team SCA (som seglar för både KSSS och GKSS). På scenen satt då SCAs VD Jan Johansson, Volvo Events VD Sven Österberg samt Ola Åstradson som är ansvarig för stoppet i Göteborg.

Det blev också en telefonintervju med Team SCAs VD Richard Brisius från Lanzarote och med Sam Davis som ingår i Team SCAs besättning och som var ute på en segling mellan Lanzarote och Marockos kust.