Välkommen till ÅF Offshore Race 2014

En av världens största och mest kända havskappseglingar inleds även i år med start mitt i Stockholm, skärgårdssegling förbi Sandhamn och ut på öppet hav runt Gotland.

Målgången sker traditionellt i Sandhamn med prisutdelning och regattamiddag onsdag 2 juli.

Det finns ett begränsat utrymme för att starta flera hundra båtar inne på Stockholms Ström. Båtarna indelas därför i startgrupper om 15-20 båtar i varje grupp. Torsdag 26 juni öppnar evenemangsområdet på Skeppsholmen. Där etablerar vi hamnen intill af Chapman med hjälp av Stockholms stad som lägger ut flytbryggor för alla deltagande båtar

Eventområdet kommer att sjuda av liv fram till startdagen. Där kommer att finnas utställare och försäljning av båtprylar och annat. Där finns många olika restauranger och matställen med allt från enklare rätter till lite finare ställen. Och det bjuds musikunderhållning av skilda slag.

Starterna i ÅF Offshore Race inleds söndag 29 juni kl. 10:00. Banan är cirka 350 Nm lång. Nytt för i år är att banan seglas utan uppehåll i ett sträck genom skärgården via Sandhamn runt Gotland.

Redan dagens innan, dvs. lördag 28 juni, avgörs ÅF Inshore Race. Nytt för i år är att både start och målgång sker på Stockholms Ström. Exakt bansträckning bestäms av väder och vind. Tävlingen är öppen för alla båtar som har ett SRS-tal/mätbrev. Motor och VHF är obligatoriskt.

I ÅF Offshore Race är AIS-rapportering ett krav både för säkerheten och för att göra tävlingen mer publik. Du kan följa alla båtar i realtid på www.ksss.se där du också hittar den kompletta inbjudan och anmälningsformulär!

Boka också kvällen den 14:e maj i din almanacka. Då bjuder KSSS in till säsongsavstamp för alla seglare. 

Välkommen till start!

Mer information om ÅF Offshore Race, ÅF Offhsore Classic Baltic Race och ÅF Inshore Race