VM i OS klasserna närmar sig.

KSSS ställer upp med 8 båtar. Jesper Stålheim, Josefin Olsson, Anton Dahlberg/ Fredrik Bergström och Julia Gross/Cissi Jonsson är våra starkaste kort inför detta VM, men vårt utmanarlag kommer att retas lite.

Santander 2014 ISAF Sailing World Championships

 "Saxat från Search Magasin"

ISAF Sailing World Championships är årets höjdpunkt för alla OS-satsande seglare. Inte minst för de svenska. Officiellt har mästerskapet redan startat med registrering och invägning men det dröjer några dagar innan seglingarna drar igång. Först ut är laserseglarna som startar sina första race den 12 september. RSX:n hänger på den 13:e, 470 den 14:e och den 15:e september är samtliga klasser igång. Tävlingarna avslutas den 21 september med att kora 10 nya världsmästare. Dessutom fördelas 50% av nationsplatserna till OS i Rio 2016.

 Sailing World Championships arrangeras vart fjärde år och samlar alla de olympiska klasserna till ett enda stort seglingsevenemang. Den här gången går tävlingarna i Santander på Spaniens nordkust. 960 båtar och 1400 seglare från 95 länder är på plats. 

Tävlingen börjar med två dagars kval med 6 seglingar och sen in i guld/silver/ brons fleet. De tio bästa avslutar med ett medaljrace precis utanför båtparken. Då alla klasser kommer att segla på olika banområden med olika karaktär kommer det bli väldigt brett med många olika seglingsförhållanden.

 Mer information hittar du på www.santander2014.com samt ISAF Sailing World Championships sida www.sailing.org/events/isafworlds.

KSSS startar med följande laguppställning:

Fanny Baumann RSX bräda, dam

Adam Holm, RSX bräda herr

Josefin Olsson, Laser Radial

Jesper Stålheim, LaserStandard

Anton Dahlberg/ Fredrik Bergström, 470 herr

Julia Gross/ Cecilia Jonsson, 49er FX

Gustav Pettersson/ Marcus Anjemark, 49er

Ida Svensson/ Rasmus Rosengren, Nacra 17

/Björn Johansson