Bra tryck i vinden på dagens race i Rio.

Josefin avslutade grundserien med att spika sista racet. En dag där vinden blåste upp till nästan 18 knop från syd och rakt in i Riobukten. Tre seglingar kostade på och det kändes bra att spika det sista racet, då resten verkade rätt dränerade, säger en nöjd Josefin. Nio poäng upp till medalj kan vara lite långt fram, men så länge möjligheter finns kommer jag att ta dem.

Jesper var relativ nöjd med dagen och hade en bra chans att kvala in till medaljracet imorgon. Jag har seglat bra idag, men tappade mycket båtar i en del fasta situationer. När man sen läser resultaten och man är två poäng bort blir det lite tungt. Jag är ändå nöjd med vad jag fått ut av denna veckans racing, avslutar Jeppe.

Anton och Fredrik hade det lite tungt på Aeroportbanan idag. Två bra starter hjälpte in så mycket då vägvalen satte hårda prov i den byiga vinden. Vi seglade lite för storskaligt idag och gick bet på några stora skift, vilket kostade oss otroligt mycket. Vi har provat ett nytt storsegel också under veckan, viket inte levererat det vi hade hoppats på. Vi får ändå ett medaljrace till imorgon, det sjätte för året och det välkomnar vi, säger Anton.

Det blir även medaljrace för den nykomponerade svenska 49ern, Viktor Bergström/ Niclas During som kom in som sista båt topp tio.

Stay tuned

 Följ oss gärna på:    

http://www.copabrasildevela.com.br/#!c_services/c1ger

KSSS barometer efter grundserien.

6. Josefin Olsson

9. Anton Dahlberg/ Fredrik Bergström

12. Jesper Stålheim (slutresultat)

Utom tävlan:

10. Viktor Bergström/ Niclas During

15. Carl Fredrik Fock/ Marcus Dackhammar (slut resultat)