Tack Brasilien – nu väntar Nordamerika

Tack till Itajai och Brasilien. Ni överträffade våra vildaste förhoppningar. Team SCA kom hit utpumpade och ”kantstötta” av Södra Oceanen. Men vi lämnar utvilade och lyckliga. Det är lite trist att lämna ett sådant fantastiskt land – men det är dags för oss att segla norrut.

Även om stoppet I Itajai inte blev längre än tolv dagar för oss så hann vi få en bra bild av landet, maten, kulturen och folket. Vi har surfat, vandrat, rest, ätit och haft hur kul som helst. Samtidigt vet vi att vi bara skrapat lite på ytan. Men de flesta av oss kommer att komma tillbaka på ett eller annat sätt.

När vi lämnade Itajai igår så var det nästan ingen vind alls. Under de första timmarna loggade vi runt 2-4 knop. Det kändes som om vi kröp ut på havet. Vi hade så lite vind så att tävlingsledningen kortade ner banan inne i hamnen och sa helt enkelt åt oss: ”Runda märket och sätt kurs mot Newport.

– Jag kunde ha stannat en vecka till. Samtidigt är det alltid skönt att komma iväg. Vi räknar med fint väder och bra förhållanden under de kommande 10-12 dygnen längst med den brasilianska kusten. Därefter ska vi kämpa oss igenom Doldrums och sedan ta sikte på USAs östkust. Det är en etapp med många möjligheter och jag ser verkligen fram emot att få kappsegla. På etapp fyra visade vi att vi kan hålla jämn fart med de andra båtarna. Och jag är redo att göra det igen, säger Carolijn Brouwer.

Nu blir etapperna allt kortare och handskarna kommer av. Förmodligen slipper vi ta på oss våra mest skyddande och varma överlevnadsdräkter. Våra tränare, vänner och folk runt oss har alla sagt att det här är vår etapp. Det här är de förhållanden som vi känner bäst och nu har vi tusentals sjömil av Volvo Ocean Race-erfarenhet.

Som Carolijn säger så har vi visat att vi kan utmana och vi känner oss redo att göra det. Vi har intalat oss själva att detta verkligen är vår etapp och vi känner spänningen i luften. Vi har våra brasilianska lyckoarmband, vi är fokuserade och fast beslutna att ha de andra inom räckhåll. Det här är vår tid – och vi är redo…  

Corinna Halloran/Team SCA