Världscupguld till Josefin Olsson

Josefin Olsson tog chansen på söndagmorgonen i Abu Dhabi och vann guldmedaljen i världscupfinalen efter ett mycket jämnt race. Ett starkt andra varv där hon körde ifrån de holländska och belgiska konkurrrenterna I Laser Radialklassen fällde avgörandet.

Detta var Josefin Olssons första vinst i en större internationell regatta, det lovar gott inför VM som går om några veckor i Oman.  

Anton och Fredrik följer nu upp en stark andra halva av säsongen efter att ha varit 5:a på för-OS och 6:a på VM. Johan Molund och Sebastian Östling rundade av en fin svensk seglingsmorgon genom att avancera till en 4:e plats på regattan. 

Jesper Stålheim i enmansklassen Laser hade en chans på medalj men tappade på slutet av finalseglingen och föll ned till en 7:e plats totalt.

Josefin Olsson efter segern:- Det var svårseglat men jag gjorde en riktigt bra andra kryss där jag och några andra båtar ryckte ifrån klungan med holländskan och belgiskan som jag slogs om segern med. 

- Jag är jättenöjd med min regatta, jag kanske toppade min form för tidig, skrattar Josefin och tänker på VM som går i Oman om 3 veckor., vslutar en lycklig Josefin.

Anton Dahlberg efter världscupsilvret:- Vi har tagit rejäla kliv fram de senaste tävlingarna och nu känns det som vi slåss med de främsta hela tiden, det roliga är att vi också känner att vi har massor att utveckla. Australiensaren är riktigt bra på undanvindarna, men vi närmar oss och i våra bästa stunder är vi väl så bra, men de är säkrare och har alltid koll på vilken teknik som är bäst för stunden. Dit skall vi också. 

- Bäst av allt var att vi höll ihop de hela vägen, vi tyckte att vi misslyckades lite med det på VM och För-OS tidigare i år, avslutar Anton.

Resultat

/Svenska Seglarförbundet