Ida och Rasmus hittar rätt alltmer på VM i Nacra.

Det blev en rafflande dag på vattnet i Clearwater idag. Nacran fick den bästa dagen. Fyra race var inplanerade på den yttre banan. Där var vågorna inte fullt så höga och vinden pendlade mellan 12 -22 knop.

Det bästa på dagen var när IoR rundande etta efter första kryssen på tredje seglingen. En syn man gärna vill se mer utav. De höll stången, rundade topp fyra efter första länsen. Höll tempot bra på andra kryssen ända till sista länsens sista del och tappade fem båtar sista 200 m in mot mål.

Vi tar oss sakta men säker, säger Rasmus som ändå känner sig nöjd med dagen. Vi har inte tempot i hårdvinden på länsarna än när det blir så här byigt med olika tryck och tar inte gipparna tillräckligt snabbt mot de bästa. Vi gör ändå vår bästa hårdvinddag någonsin med sådan här sjö, tillägger Ida. Vi börjar bli säkrare och tar för oss mer på banan. Serien idag 27, 24, 9, 19.

49er FX tjejerna fick gå ut tidigast idag på morgonen, men fick återkallas då vinden var över 20 knop och riktig stora vågor på deras banområden. Efter ett par timmars väntan fick det gå ut igen och genomförde ett race. Ett race där Julia och Cissi var med topp fem ända till andra kryssmärket, men tappade hela åtta båtar på sista länsen då de hade kört in i en ”subbe” med sjögräs, tyvärr långsamt och tappet var ett faktum. Trettonde plats i mål.

49er killarna fick vänta in tjejerna eftersom de seglar på samma banområden. Sen eftermiddag fick de gå ut och känna på det i kanalen, men blev återkallade rätt snabbt. Inga race genomfördes för 49er.

Följ oss gärna här

KSSS Barometern efter andra dagen.
25. Ida Svensson/ Rasmus Rosengren, Nacra
25. Julia Gross/ Cicci Jonsson, 49er FX
31. Carl P Sylvan/ Marcus Anjemark, 49er

Övriga svenska resultat
26. Lisa Ericson/Hanna Klinga, 49er FX
27. Fritjof Hedström/ Victor Västernäs, 49er
41. Victor Bergström/Niclas During

/Björn Johansson