Ida och Thomas dominerar på F18 SM

Ida Svensson och Thomas Westergren leder efter fyra spik på KSSS Arena. Vi seglade stabilt idag på vårt Baggen konstaterade Ida och Thomas trots trickiga förhållanden. En riktig bra dag för oss och det är roligt att pröva segla lite andra båtar även om Nacran inte är så långt borta från F18. Jag körde Raiden också, säger Ida men bankappsegling är väl lite mer vant för mig. Jag prövar även lite 49er FX med Cissi Jonsson parallellt.

Efter att ha gjort en gedigen insats mot OS 2016 i Rio i Nacra klassen känns det som Ida vill köra vidare på  en hög nivå inom seglingen. Jag skulle gärna vilja köra Nacra igen men som sagt så vill jag pröva lite annan segling och hitta tillbaka till glädjen i min segling. Jag är medveten om att det krävs en stor insats för att bli bland de bästa, och jag vet att vi kan komma dit, men det var rätt kul att segla Tjörn Runt med M32 också. En större katamarna men båten skall ju ändå seglas likadant även om det var fler personer ombord.

Nu kör jag och Thomas denna helgen och man vet ju aldrig var det slutar framöver.

Förhoppningsvis som svenska mästare i morgon eftermiddag. En dag till imorgon och jag är rätt säker på att de gör sitt bästa, bästa även då.

Vi får se hur långt det räcker ,avslutar Thomas

Stay tuned

Björn Johansson