Inget för ”duvungar”

Hyères visade sin vana trogen upp sitt bästa jag. Vinden började på förmiddagen runt 18-20 knop som senare ökade upp till 32 knop på tidig eftermiddag. Laser och 470 klassen började och dagens svenska spik stod Josefin Olsson för i den andra seglingen. Jesper fick knyta ihop näven i den andra och kom in på en femte plats. Tuff dag på jobbet för alla.

470 killarna var inte alls nöjda med sin prestation idag då mycket ”småskit ” som de uttryckte det hände ombord. Killarna ligger ändå med topp tio i sammandraget.

49er killarna började riktigt dåligt med en ”sist” i första racet, men kom tillbaka starkt i andra och tredje då de verkligen visade att det vill slåss om OS platsen. Topp åtta nationer är det som gäller .

Nacran fick det tuffaste racet, där vinden redan var upp i över 25 knop innan de startade och slutade på 32 knop och tretton båtar av 34 kom i mål. SWE 153 stängde den grinden med all heder.Det är härligt att se unga seglare visa upp lite sjövett och vindhantering.

Tjejerna i FX klassen fick inte smaka på någon hårdvind alls på sjön utan får vänta snällt till imorgon med sitt första race

Stay tuned, stay classie!

Följ gärna seglingarna på

 http://swc.ffvoile.com

KSSS Barometern efter dag 1.

6.  Josefin Olsson, Laser Radial

10.Carl P Sylvan/Marcus Anjemark, 49 er

10.Anton Dahlberg/Fredrik Bergström, 470

11.Jesper Stålheim , Laser Standard

13. Ida Svensson/ Rasmus Rosengren, Nacra

Julia Gross/ Cecilia Jonson, 49er FX (inget race genomfört)

 

/ Björn Johansson