Jossan greppade halmstrået.

Det blev precis som vi önskade för Josefin på den yttre banan, Det blev en tuff dag på OS arenan som visade upp stora vågor och 10-12 m per sekund. Som krydda på moset fick vi lite regn också. Jag är inte lättad men det känns skönare idag än efter igår säger Josefin. 7,4 idag tar Josefin upp på en 8:e plats totalt när man har seglat sex av elva race. 20 poäng upp till medaljnivå Nu får vi en vilodag imorgon sen fortsätter medaljjakten.


Jesper hade seglingsmässigt en bra dag, men det hände någonting, en kollision uppe vid sista kryssmärket på tunn layline och match bollen försvann, från en femte till en 15:e plats i mål. Nu totalt på en 19 e plats. Fortfarande hälften kvar och Jesper kommer att kriga vidare. Hoppet är det sista som överger en, va. 10, 18 idag lite surt dock.
470 killarna fick till en i källaren trots att det var med bra även i första. Stora tryck skillnader på de inre banorna idag och bara 4 -6 knop plus stora skift gjorde dagen svår, säger deras coach Gideon Kliger, Åttan i andra räddar upp dagen totalt och 15 plats totalt.

Idag går tjejerna i FX klassen Lisa Ericson/ Hanna Klinga in i programmet och en västlig vind på uppåt 10 m/s och regn. Vi hoppas på en bra öppning.

Svensk Barometern så här långt:


8 Josefin Olsson Laser R (efter 6 race av 11)
15 Anton Dahlberg/ Fredrik Bergström (efter 2 race av 11)
17 Max Salminen Finnjolle (efter 4 race av 11)
19 Jesper Stålheim (efter 6 race av 11)

Björn Johansson