Julia och Cicci tog medalj i Weymouth.

Det var inte det medaljracet vi ville ha, säger Julia direkt efter målgången. Vi är dock superglada över att vi har presterat på topp hela veckan och det räckte till en bronsmedalj på en världscup. Det känns stort.

470 killarna gjorde ett kanon medaljrace på första varvet, när det tvekade på att gippa med CRO eller inte och det blev något mittemellan, lite sen gipp och vinden ökade rejält precis innan gate rundningen och de fick välja ”fel” märke i gaten och tappet var ett faktum. Därefter kom killarna inte riktigt tillbaka i matchen. Vi var starka till en början ,kommenterar Anton, men sen missade vi lite som sen blev väldigt avgörande innan gaten, tyvärr. Vi har gjort en okey vecka i den lätta vinden, avslutar Fredrik.

Nu har Julia och Cicci haft en riktigt bra utvecklingskurva på tävling det sista halvåret, vilket känns fantastiskt roligt efter att inte ”fått” OS platsen denna gång. Nu börjar nästa steg för tjejerna. Tyvärr finns det inte så mycket tävlingar kvar i år, men nästa mål blir att prestera på Världscupfinalen i Melbourne i december. Mycket träning blir det.

OS laget är på rätt väg trots småfadäser som kostar. Kostade så hårt att de missade medaljracet, vilket kändes lite synd. Det är alltid gott att få träna på ”medaljrace” obegränsat antal gånger.

Nu blir det träning på hemmaplan och sen en vända ”till” till Rio, ”lagets” andra hem, sen smäller det.

Stay tuned.

Slutresultat: http://www.sailing.org/worldcup/results/?rgtaid=18783&evntid=36338&view=fleetevent&includeref=regattaresults23235#results

3. Julia Gross/ Cicci Jonsson, 49er FX

3. Max Salminen Finn

4. Lisa Ericson/Hanna Klinga 49er FX

6. CF Fock/ Marcus Dackhammar, 470 herr

7. Anton Dahlberg/ Fredrik Bergström, 470

13. Josefin Olsson, Laser R

13. Jesper Stålheim, Laser S

21. Carl P Sylvan/ Marcus Anjemark, 49er

21. Anders Karlsson, Laser

/Björn Johansson