KSSS tvåa i Allsvenskan

Det blev till slut en mycket hedrande andraplats för KSSS i säsongen andra deltävling av Allsvenskan. Niklas Edler och hans besättning har svarat för en stabil segling hela helgen. Och de var oerhört nära segern. Det blev samma poäng som Cape Crow – men fem segrar mot sex för Cape Crow.

- Vi fortsatte med en bra och stabil inledning av söndagens seglingar trots nyckfulla vindar runt 2-5 m/s. Efter placeringarna 2-2-1 var vi uppe i ledningen, en poäng före Cape Crow inför sista race. De övriga klubbarna var långt efter och fick göra upp om bronset, berättar Niklas Edler.

Sista racet bjöd på riktigt lätta vindar runt 2 m/s, där KSSS kom efter i början.

- Vi gjorde en miss i starten och fick jaga hela racet. Men vi lyckades tyvärr inte komma förbi Cape Crow och därmed slutade vi tvåa på samma poäng som dom. Örnsköldsvik som vann finalracet slutade på 3:e plats, säger Niklas.

Men det blev ändå en mycket bra helg för KSSS del som nu ligger på en stabil andraplats i tabellen två poäng efter Cape Crow. Men fem poäng före SS Kaparen som är trea.

Allsvenskan tar nu sommaruppehåll och de två kvarvarande deltävlingarna seglas sedan i Malmö (12-14 augusti) innan avslutningen i Göteborg (2-4 september.

Tabell efter två delseglingar:

1. Cape Crow Yacht Club


2. KSSS
3. SS Kaparen


4. Ekolns SK
5. Kullaviks KKK
6. Halmstads SS
7. Örnsköldsviks SS
8.  GKSS
9. Jollekappseglarna Västerås
10. Hjuviks BK
11. Malmö SS
12. Värmdö Jolleseglare
13. Strängnäs SS
14. Långedrags SS
15. Stockholms 606-klubb


16. Sotefjordens SS
17. Wikens Båtselskap
18. Oxelösunds SS