OS kval på Mallorca Comming up !

Glad Påsk, På måndag börjar Europacuptävlingen Prinsessan Sofias Trofé på Mallorca. Denna tävling är också det sista nationsplatskvalet till OS. I Nacra/49er/RSX damklassen är det en plats som delas ut och i RSX herr är det två platser till den bästa europeiska nationen som ännu inte kvalat in till OS. Sverige är en av de nationer som slåss om dessa platser.

Tidigare har platser delats ut efter resultat på VM 2014 och 2015... samt på respektive kontinentkval, den plats som är reserverad för en europeisk nation kommer alltså delas ut nu på Mallorca på Europas kontinentkval. De nationer som tävlar om denna plats förutom Sverige är; Finland, Grekland, Holland, Ryssland, Schweiz. i 49er
Nacra SWE ,GRE, RUS
RSX dam SWE,TUR mfl
RSX herr OBS ! seglar om två platser SWE mfl

Tävlingen seglas i sex dagar med avslutande medaljrace för topp 10 då det verkligen är en Winner-takes-it all-tävling. Vi svenskar är definitivt favoriter till att ta hem platsen, i 49er då SWE på senaste VM var tre besättningar som var bättre än alla våra konkurrenter.
KSSS ställer upp med Ida Svensson/ Rasmus Rosengren i Nacra, Carl P Sylvan/Marcus Anjemark ( KSSS/GKSS) Adam Holm och Fanny Baumann i RSX,
Dessutom har vi juniorerna Andrea Holm i RSX och en ny "comming man" i finnjolle Johannes Pettersson. Johannes kommer ursprungligen från Mora och går fjärde året på Seglargymnasiet i Motala.
Våra stjärnor Josefin Olsson och Anton Dahlberg/ Fredrik Bergström kommer också att segla med i denna EC cup.
470 klassen har ett EM på Mallorca veckan efter denna tävling.

Stay tuned.

Björn Johansson