70 Optimister seglade DM under perfekta förhållanden

Årets distriktsmästerskap för Optimist arrangerades av KSSS på Ranängen i helgen, som en deltävling i Gill Stockholm Cup. Seglatsen var inledningen på höstsäsongen för Optimistklassen, världens största seglingsklass. Förutsättningarna var perfekta med strålande sol från en molnfri himmel och vindar mellan 4-6 meter per sekund.

Runt 25 KSSS-funktionärer samlades för funktionärsbriefing vid 07:30 på lördagsmorgonen. Seglingarna var uppdelade på totalt fyra race på både grön och blå bana, med första start kl. 10:15. Framåt seneftermiddagen hade 40 seglare seglat klart på blå och 30 på grön. Då ordnade arrangörerna med en uppskattad After Sail där det grillades hamburgare och njöts i solskenet.

Därefter följde en rejäl prisutdelning då samtliga som deltagit fick pris. På grön bana mottog alla en medalj och på blå bana fick de 15 första glasplaketter och chansen att välja något på ett dignande prisbord. Övriga seglare på blå bana fick också välja ett pris på prisbordet. Slutligen var det dags att dela ut guld, silver och bronsmedaljer för både pojkar och flickor i distriktsmästerskapet. Guldmedaljerna togs hem av KSSS-seglaren Melker Brenton och Ella Backlund från KBS. Stort grattis!

- Jag är mycket nöjd och stolt över allas insatser idag. Det kändes helt fantastiskt att se så många Optimister ute på vattnet i solskenet, berättar Jon Arnell, övergripande ansvarig för tävlingen.

Funktionärer, deltagare och föräldrar var nöjda med det väl genomförda arrangemanget och såg redan fram mot nästa års seglats.