Artemis Youth missade pallen

Tunga straff på målrakan i de två sista seglingarna gjorde att Artemis Youth Racing missade prispallen i Red Bull Youth America’s Cup som avslutades på Bremuda på onsdagen.

Artemis Racing fick en bra inledning på dagen med en bra start och bra manövrar i första racet. I nästa start kämpade svenskbåten i mitten av fältet och tilldelades sedan ett dyrbart straff vid den sista rundningen innan målet. De slutade sist, vilket satte press på dem inför dagens tredje och sista race. 

I en jämn start lyckades Artemis då komma iväg bra som tredje båt runt första märket. De försvarade sin placering, gick till slut om Tyskland och låg tvåa på väg mot målrakan. Men tyskarna kom tillbaka och fick en chans att passera. Artemis fick ett straff för att de inte lämnade plats för tyskarna vid märket, de tvingades sakta ner för att kvittera straffet och det kostade dyrbara poäng.

– Vi hade en tuff dag igår och var väldigt taggade på att göra en stark avslutning idag, säger Gustav Pettersson, skeppare Artemis Youth Racing. Vi var fullt fokuserade på att göra bra starter och lyckades med det i första seglingen.

– Vi var med hela vägen i sista seglingen och låg tvåa vid sista rundningen. Efter en dålig gipp från oss fick tyskarna plats runt märket. Vi tyckte att vi gav dem plats men det var inte tillräckligt och det kostade oss en pallplacering.

Trots besvikelsen över att missa en topp-tre-plats var laget nöjda med sin insats i Red Bull Youth America’s Cup. Flera medlemmar i Artemis Youth Racing fortsätter nu träna inför OS i Tokyo 2020 medan andra fokuserar på annan segling som till exempel M32-serien senare i sommar.
The Red Bull Youth America’s Cup startades 2013 och bland seglarna som deltog i den regattan fanns till exempel Luke Parkinson och Andreas Axelsson som seglat med Artemis Racing i America’s Cup på Bermuda.

Slutresultat Red Bull Youth America’s Cup Final:

1. Land Rover BAR Academy (GBR) - 50p
2. NZL Sailing Team (NZL) - 48p
3. Team Tilt (SUI) - 42p
4. Artemis Youth Racing (SWE) - 37p
5. Team France Jeune (FRA) - 35p
6. Spanish Impulse by IBEROSTAR (ESP) - 34p
7. SVB Team Germany (GER) - 33p
8. Team BDA (BER) - 33p