Favorit i repris - dags för Sandhamn Open

Sandhamn Open är, som bekant, årets första regatta på Sandhamn och det brukar vara en härlig stämning, såväl på land som till sjöss. I 2017 års upplaga avgörs Klassmästerskapet för FarEast 28R samtidigt som J/70-båtarna gör upp i Grundig Sailing Cup. Även i år finns de snabba F-18-båtarna på plats för att delta i bankappseglingarna.

ORCi och entypsklasserna kör banrace under lördag och söndag. SRS lägger istället loss från bryggorna och gör sig redo för start under fredagskvällen med förväntat målgång under lördag eftermiddag. Men det är givetvis helt beroende av vindar och väderförhållanden. SRS-klassen seglar därefter banrace under söndagen.

I nuläget är 65 båtar anmälda till helgens regatta och dessa är fint fördelade mellan de olika klasserna – en riktigt bra uppslutning!

I skrivande stund viskar väderleksrapporten om lättare vindar under helgen, runt 3-7 m/s och det ser ut att bli molnigt, men nederbördsfritt. Visa av erfarenhet är vi dock väl medvetna om skärgårdsvädrets nyckfullhet. Därför hoppas vi på fina vindar och ett väder som kräver såväl solskyddsfaktor som shorts nedpackat i bagaget.

Helene Lidman