Josefin Olsson vann för-VM i Laser Radial

Josefin Olsson tog en meriterande seger när för-VM i de olympiska kappseglingsklasserna avslutades i danska Århus på söndagen. I svåra förhållanden slutade hon tvåa i medaljfinalen i Laser Radial och därmed var segern klar.

Josefin Olsson var sexa i OS i Rio 2016. Sedan dess har hon tagit det lugnt med kappseglingen. Men nu är det full satsning mot OS i Tokyo 2020.

- Den här veckan har gett oss många bra lärdomar inför nästa år. För min egen del har det även varit en bra genomkörare inför VM i Laser Radial som börjar om knappt en vecka.

- Det är ett år kvar till VM här i Århus som är det viktigaste OS-kvalet till Tokyo 2020, så det bra att prova på vattnet. Sedan är det min första tävling sedan OS för ett år sedan, så jag var rätt nervös innan. Ett helt års tävlingsuppehåll har jag aldrig tidigare haft, säger Josefin och fortsätter:

- Min målsättning, utöver att testa förhållandena här i Århus, är att börja tävla igen, se hur samarbetet med min nya coach Alberte Lindberg fungerar under tävling och skaka av mig lite ringrost inför VM i Holland senare denna månad.