KSSS fortsatt i allsvensk ledning

De fjärde omgången av Allsvenskan Segling avgjordes i helgen på Munksjön i centrala Jönköping. KSSS började lite svajigt men söndagen blev en bra dag – även om det till slut saknades en ynka poäng för att vinna hela omgången.

Något överraskande var det Malmö SS som tog hem segern, endast en poäng före KSSS – som dock fortfarande leder Allsvenskan tre poäng före Cape Crow.

Vindarna har varit mestadels lätta. På fredagen så lyckades man bara genomföra en omgång av planerade tre eller fyra innan vinden dog helt. Men på lördagen blev det en kanondag med sol och vindar mellan två och fem sekundmeter.

- En tung dag med många misstag av olika slag. Vi seglar fort, men har missat mycket och vi blir bättre successivt som lag, sade KSSS skeppare Mikael Lindqvist på lördagskvällen.

Och det blev bättre. I söndagens sex race spikade KSSS fem.

- På söndagen seglade vi mycket bättre, men vi tappade mycket när vi blev påseglade av Cape Crow. I totalen lyckades vi med det viktigaste uppdraget: att slå Cape Crow. Vi har nu ett litet övertag inför finalen om ett par veckor när vi lämnar över stafettpinnen, berättar Micke.

Men helgen har tillhört Malmö som seglat respektlös mot mer namnkunniga konkurrenter och av de 13 seglingar som hanns med så vann Malmö SS inte mindre än sju.

Seglingarna i Jönköping har avgjort på lilla Munksjön mitt i centrala Jönköping. Många var skeptiska till kappsegling på denna lilla sjö – men efteråt var alla mer än nöjda.

Nu återstår endast en omgång (av totalt fyra) av Allsvenskan Segling 2017 och de seglas i Kungsbacka 8–10 september. Allt pekar på att årets allsvenska kommer att vinnas av antingen KSSS (som vann 2015) eller Cape Crow som vann i fjol. Teoretiskt sätt kan Hjuvik snuva de båda på guldet – men det är mer i teorin som möjligheten finns. I praktiken står kampen i Kungsbacka mellan KSSS och Cape Crow.

Foto: Daniel Stenholm