Lukas och Stefan vann KM

Årets klubbmästerskap i C55 och Optimist på Baggensfjärden på lördagen blev en fin avslutning på säsongen.

Bland C55-orna segrade paret Lukas Bergman/Stefan Löhr, en fin kombination av ålder och erfarenhet. I Optimisternas Blå Grupp vann Hugo Liljegren och i den Gröna gruppen toppade Henrik Wigforss.

- Det är otroligt att klubben kan samla drygt 40 Optimister till ett KM, i ruskväder, i mitten av oktober. Det tyder på ett jätteintresse från seglarna och en bra återväxt i klassen, säger en nöjd tävlingsledare, Fredrik Liljegren.

Medan väder och vind varierande från nästan stiltje och regn på morgonen till 3–6 m/s västligt lagom till starten, körde Optimisterna fyra race i blå och grön grupp. C55-orna matchade i hela 15 race, 13 i grundomgången och två i finalseglingarna. Alla deltagande lag seglar flera race i roterande båtar. Efter grundomgångarna gick de bästa lagen till en avgörande och rafflande final. Lagen består av 2–3 personer och i tävlingen fanns elva lag.

Lukas och Stefan vann före Tom och Daniel Withmore. Trea blev Martin Wigforss/Knut Leukfeld

Optimisterna hade under rådande väderförhållanden en mycket chansartad segling. Det var ständiga skiften i ledningen och mycket tajt ända in till mållinjen. I den Blå gruppen vann Hugo Liljegren före Line Thunman och Melker Ljungdahl. I den Gröna gruppen var placeringarna segrade Henrik Wigforss före Hertha Liljegren och trea var Arvid Flodmark.