Årets första världscup igång

Det blev ingen flygande start på säsongen när årets första världscup drog igång på tisdagen i Miami – varken för arrangören eller för KSSS seglare.

Vindarna i Miami lät vänta på sig, men till slut kom några klasser iväg under eftermiddagen. Sex av totalt tio klasser fick åtminstone ett race. Men exempelvis Laser Radial (med Josefin Olsson) och Finnjolle (Johannes Pettersson) fick vänta förgäves på att få starta.

I 470 blev det bara ett race och där segladeAnton Dahlberg/Fredrik Bergström in på en 15:e plats.

I 49er fick man till två race. Men det blev ingen lyckad dag för Carl P Sylvan/Marcus Anjemark som ligger 23:a efter att ha blivit 26:a och 21:a

- Miami bjöd på lätta vindar och trixiga förhållanden och vi fick det inte att stämma idag. Men det är många race kvar och vi tar revansch imorgon, skriver de på sin FB-sida.

Biscayne Bay utanför Miami var mer mentalt krävande än fysisk denna dag. Men som vanligt på en startdag så var taktiken hos de flesta att minimera risker och undvika de stora misstagen.

Regattaorganisationen kommer att försöka ta igen förlorade race under onsdagen. Prognosen lovar lite mer vind och första start är planerad till kl. 11:00 (lokal tid)

 

Foto: Jesus Renedo