Kosten i fokus

”Kosten kan inte göra en medelmåtta till en vinnare. Däremot kan kosten göra en vinnare till en medelmåtta.” Dessa ord kommer från Sveriges Olympiska Kommittés kostrådgivare och är en viktig utgångspunkt när helgens Olympic Class Regatta och Junior SM genomförs.

OS-kocken, Per Lindius har lagat tävlingsmat åt hela 32 OS medaljörer och vet verkligen vad som krävs i matväg när det gäller idrottsprestationer. Per kommer att vara på plats under lördagen och ge tips till seglare och föräldrar vad man skall tänka på, hur ett bra matpaket för tävlingsseglare skall se ut, ge tips på enklare recept och dela ut en vegetarisk soppa till seglarna.

- Det finns inga genvägar till bra mat. Det gäller att fylla depåerna med riktig, gärna lagad mat. säger, Per Lindius.
COOP, Sveriges mest hållbara varumärke enligt svenska folket kommer att servera bra mat baserat på bra råvaror till alla
deltagare under KSSS Olympic Class Regatta.

- Vi jobbar för att kunna erbjuda konsumenten prisvärda varor, ett hållbart attraktivt sortiment och tydliga butiksformat som utstrålar matglädje. Under helgen kommer vi att bjuda på ett urval av sortimentet, säger Patrik Levin, marknadschef på Coop.

Coops vision är att vara den goda kraften i svensk dagligvaruhandel. Det innebär bland annat att vi ska befinna oss i framkant med vårt miljö-och hållbarhetsarbete avslutar Patrik. För KSSS är detta en perfekt samarbetspartner.

- Vi seglare är helt beroende av naturen. Därför känns det väldigt bra att samarbeta med Coop som lägger stor vikt hållbarhet. Under en tävlingshelg som denna är det viktigt att seglarna får i sig näring för att kunna prestera på topp och då passar det väldigt bra att Coop är här på plats och ser till att vi får i oss rätt kost säger Stefan Rahm, klubbdirektör på KSSS.