Seglarfest med över 400 jollar

Förberedelserna inför helgens KSSS Olympic Class Regatta och Junior SM för tvåmansbåtar är i full gång och vi ser fram emot både en högklassig tävling och härlig aktivitetshelg för hela familjen!

KSSS Olympic Class Regatta blir traditionsenligt en spännande säsongsavslutning där nästan 360 båtar deltar i de tretton klasserna: Optimist, E-jolle, Zoom8, Laser, Laser Radial, Laser 4.7, OK-jolle, Finn, 470, Int. 505, 49er, 49erFX och Nackra17. Största klassen är Optimisterna, de minsta klasserna är 49er där enbart killar finns anmälda samt 49erFX där bara tjejer står på startlinjen. Tvåmansjollarna seglar samtidigt Junior SM i klasserna 29er och RS Feva – totalt står 49 båtar i startfältet vilket är nytt rekord för tvåmansbåtar på JMS!

Helgen börjar med JSM på fredag med två planerade race för 29ers. Med normala vindförhållanden under lördag och söndag planeras för totalt 6 race i alla olympiska klasser utom för 49er som får köra 12 race. SMHI förutser på lördag svaga vindar 4-5 m/s mellan syd och väst, på söndag fortsatt svaga, nordliga vindar. Första starten på lördag är planerad till kl. 11 och på söndag kl. 10.

Hamnområdet kommer att bjuda på glad stämning och flera aktiviteter. One Design Center kommer att vara på plats och hjälpa seglarna med expertråd, de kommer även att bjuda på aktiviteter, bl.a. en splitskurs varje dag. COOP lagar och serverar mat till alla deltagare på lördag och söndag. OS-kocken Per Lindius är på plats och delar med sig av nyttiga kostråd till seglarna. På fredag kväll bjuder KSSS alla JSM 29er-seglarna på regattabuffé i Grand Hotel Saltsjöbaden!