Dags för VM i 49erFX och Nacra 17 på Nya Zeeland

Under natten mellan tisdag och onsdag svensk tid (2 dec), drar VM för 49erFX och Nacra 17 igång och det går att följa seglingarna Live KSSS representerar med tre besättningar; Vilma Bobeck/Malin Tengström och Julia Gross/Hanna Klinga i 49erFX samt Emil Järudd/Cecilia Jonsson i Nacra 17.

VM:et betyder mycket för seglarna, dels för att få kvitto på att deras träning gett resultat men också då det delas ut nationsplatser inför OS 2020 under detta VM.

KSSS Elitansvarig, Martin Strandberg är på plats och har följt seglarna under träningen inför VM:

”Våra team har lite olika utgångsläge;

Julia och Hanna är de mest rutinerade och måste förlita sig på erfarenhet. De har inte kunnat träna i den utsträckning som önskas pga. skada men båda två är målmedvetna och ger inte upp i första taget.

Vilma och Malin har en grym högstanivå och kan bli riktigt farliga om de kommer in i rätt mode. De visade under För-VM att de kan vara uppe i toppen!

Emil och Cissi som seglar Nacra 17 är väldigt systematiska och jämna. De har tränat mycket starter och förbättrat sig avsevärt på det området. Fortsätter de att starta bra och hålla sin racing enkel är de med och tävlar”

Bild: På bilden syns Nya Zeelands yngsta vulkan Rangitoto Island i bakgrunden. Foto: Matias Capizzano