Nu öppnar anmälan till Gotland Runt 2020

Gotland Runt är världens största årliga havskappsegling och flera internationella toppbåtar har visat intresse av att delta i årets upplaga. 2020 får tävlingen tillbaka sitt gamla namn Gotland Runt. Samtidigt som det gamla namnet är tillbaka kan vi titta tillbaka på nio framgångsrika år med teknikkonsultföretaget ÅF som titelpartner. Starten går från Stockholms ström den 28 juni 2020.

 

Banan seglas från Stockholms city, genom skärgården, ut på Östersjön, runt Gotland och med målgång i Sandhamn. Banan är ca 350 distansminuter och för de klassiska båtarna ca 250 distansminuter.

Notice of Race och anmälan hittar du HÄR:

Förutom att tävlingen döptes om till ÅF Offshore Race för nio år sedan genomfördes en rad förändringar för att föra seglingen närmare allmänheten och skapa ett stort evenemang i Stockholm. Tävlingen runt Gotland är idag världens största årliga havskappsegling med ett deltagarantal på närmare 250 båtar, 2 000 seglare och hundratusentals besökare.

Det har funnits många beröringspunkter mellan ÅF:s verksamhet och seglingen. ÅF väljer nu att lämna över titelpartnerskapet till någon annan, även om deras engagemang för miljö och hållbarhet inte på något sätt kommer att minska. ÅF och KSSS diskuterar nu hur ett fortsatt samarbete skulle kunna se ut.