Ludvig Lindqvist och Tim Nyllinge uttagna till KSSS Elitlag!

Efter en fin säsong där båda killarna har tagit steget från Laser Radial till Laser Standard har Ludde och Tim blivit uttagna till KSSS Elitlag. Att ingå i laget innebär att seglarna får möjlighet att utvecklas med mer stöd, nu får de chansen att ta steget upp i världseliten och sedan vidare mot landslaget.

I Elitlaget får de nu också större möjligheter att komma ut och segla internationellt.

-        Både Ludde och Tim är ambitiösa och seriösa i sin idrottssatsning och det är ju en av anledningarna till att vi skapar plats för dem i vårt Elitlag, säger Anders Bengtsson, som är träningsansvarig på KSSS. De är inne i en långsiktig satsning och inte minst viktigt: De är redo att ta nästa kliv.

Martin Strandberg, elitansvarig på KSSS, fyller i:

-        Det är två målmedvetna killar med mycket driv som vi tar in i laget. Både Tim och Ludde har visat att de hör hemma i toppen i U21-sammanhang. Därför känns det rätt och inspirerande att satsa på dessa killar för framtiden.

Ludde och Tim går båda sista året på seglargymnasiet i Motala och detta betyder ju en stark motivation när man nu går in i vinterträningen.

-        Väldigt kul att KSSS tror på mig och vill att jag är en del av elitlaget. Tacksam för chansen! Säger Ludvig Lindqvist.

KSSS Elitlag kan enkelt förklaras som steget innan landslaget. Här ges seglarna möjlighet till mer fokuserad och individuellt anpassad träning, möjlighet att komma ut på större regattor och där också få coachning. Elitlaget finansieras genom donationer och belastar därför inte budgeten för KSSS övriga verksamhet.