Regionens hjältar

Under helgen som varit hade vi optimistseglare från hela regionen på besök då Regionkval 2 arrangerades av KSSS. Deltagande på Regionkval är en förutsättning för att kunna vara med på uttagningarna till VM, EM och JNoM våren 2020 så det var drygt 70 mycket laddade seglare på plats.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att helgen bjöd på all varianter av segling då lördagen bjöd på friska vindar och utmanande förhållanden och trötta seglare som anlände hamnen efter dagens tre seglingar. Söndag morgon låg Baggensfjädern spegelblank men för en gångs skull stämde prognoserna och vinden fyllde i över fjärden så dagens första segling kunde starta 11:30. Vinden ökade sedan så de tre planerade seglingarna kunde genomföras inom föreskriven tid.

Som tävlingsledare är det roligt att se att vi i regionen har många unga seglare som verkligen kämpar och gör sitt bästa även när det inte går som man tänkt och krafterna tryter.

Slutligen ett STORT tack till alla som hjälpt till under helgen och bidragit till den trevliga stämningen på land och fina seglingar under helgen.

Fredrik Liljegren