Svenska Sjö ger miljonåterbäring

KSSS är delägare i Svenska Sjö. Det innebär bättre priser och villkor för våra medlemmar när de tecknar försäkring för sina båtar. Under 2019 kommer dessutom Svenska Sjö dela ut över 6 miljoner kronor i resultatbonus till sina medlemskunder.

Sedan införandet av resultatbonus 2015 har Svenska Sjö, avsatt hela 14,4 miljoner kronor i form av resultatbonus till sina försäkringstagare. Blir det resultatbonus får man ta del av sådan redan andra året som kund. Beloppet dras av på försäkringspremien.

Dessutom är KSSS delägare i Svenska Sjö och får ytterligare en del av vinsten som kan gå tillbaka till våra medlemmar. 

Båtförsäkringen är 10% billigare för KSSS medlemmar och dessutom, ingår allrisk, maskinskada upp till motorn är fem år, utökat geografiskt täckningsområde och fördubblad maxersättning vid köp och säljtvister för medlemmar. Delar som annars kostar extra.

-        Anledningen är att tidigare års skador har avvecklats med ett positivt resultat, något som i Svenska Sjös modell kommer försäkringstagarna tillgodo. Vi har inga aktieägare som är ute efter att tjäna maximalt med pengar utan det är båtägarorganisationerna och deras medlemmar som äger oss och då är det dom som får ta del av överskottet säger Per Grywenz på Svenska Sjö.

Under 2018 ökade skadorna, både i antal och i medelskadebelopp. Det är främst sjöskador, stöldskador och stormrelaterade uppläggningsskador som har ökat men även maskinskadorna har ökat kraftigt. Totalt ökade antalet skador med 5 % och skadebeloppet med 14 % jämfört med 2017.

-        Båtskadorna är på väg uppåt i antal och kostnad och därför är det glädjande att vi samtidigt kan återbetala från tidigare års skaderesultat som avvecklats positivt. Det blir som en kudde för våra kunder avslutar Per.