Far Niente till Saltsjöbaden

I onsdags anlöpte slutligen ”Far Niente”, en Baltic M48 till KSSS hamn i Saltsjöbaden. Henrik Piehl, ordförande för KSSS Båtkommitté, tog henne från Orust till Saltsjöbaden och har på resan bytt besättning några gånger. Nu har hon hittat till sin nya hemmahamn.

- Vi har haft en fantastisk resa runt kusten med henne, vi körde över ett stilla hav vid Vinga rundade Skanör i solnedgång. Hon går väldigt fint i sjön och är en unik pärla och kommer vara en värdig representant för KSSS på regattor, säger Henrik.

Genom en ytterst generös gest av en av våra medlemmar, har klubben nu fått levererat en synnerligen vacker motorbåt i ypperligt skick. Den tidigare ägaren har verkligen vårdat henne väl och hon har gått fascinerande få timmar över sin livstid. Endast två exemplar av denna båttyp byggdes av det finska varvet.

- Som en ideell klubb är vi beroende av många olika typer av ideella insatser. Allt från våra funktionärer, vår styrelse och kommittéledamöter och andra typer av stöd från våra medlemmar. Här är ytterligare ett exempel på en enormt uppskattad insats från en medlem, som ville stötta klubben på ett helt strålande och generöst sätt, säger Patrik Salén, en ytterst tacksam KSSS ordförande.  

- Detta är en otroligt vacker och imponerande båt. Samtidigt är den ett stort åtagande finansiellt för klubben. Vi skall nu njuta av henne denna säsong, vårt jubileumsår, men får sedan överväga om vi är bästa ägaren av en så pass påkostad motoryacht, säger Klubbdirektör Stefan Rahm.

Just nu pryder ”Far Niente” hamnen i Saltsjöbaden. Då hon legat upplagd ett par år, skall hon nu gås igenom på varv och säkra att allt fungerar för säsongen. Sedan ser KSSS fram emot att hon tjänstgör vid ett antal av våra regattor där Sandhamnsregattan i början av augusti är närmast på tur med Classic segling som jubileumsinslag.

FAKTA

L.O.A: 14,80 m
D.W.L:.13.02 m
BEAM:  4.28 m
DRAFT:  0.74 m
DISPLACEMENT: 13,600 kg
DESIGN: Raymond Hunt
DELIVERY YEAR: 1997