Eskadersegling och gemenskap

Så kom den äntligen – sommaren – och årets upplagor av KSSS Eskadrar. Aldrig tidigare har den varit så efterlängtad som i år, efter mer än ett år av restriktioner, rekommendationer och ständiga påminnelser om att hålla avstånd.

Den längtan att träffas och dela det gemensamma skärgårdsintresset och segling var rekordstort denna sommar! KSSS Eskaderverksamhet har verkligen nått ut, något vi är väldigt stolta och glada över. Vi är övertygade om att det håller i sig - massor med nya eskaderkompisar och sommarminnen att spara under vinterhalvåret!

I år gick en eskader norrut med sikte mot Öregrund samt en söderut mot Arkösund. Totalt drygt 20 båtar som seglade under gemensam eskader-flagg. Det är glädjande med ett sådant inkluderande sällskap där man umgås både i storgrupp och i mindre konstellationer. Det kan konstateras att inte minst de många barn och ungdomar som är med snabbt finner varandra och hänger på klipporna till sent på nätterna. Vi vet även sedan tidigare år att många fortsätter att hålla kontakt över vinterhalvåret och då planerar för fortsatt seglingsgemenskap kommande sommar. Just detta är något som gör eskadersegling unikt och en upplevelse för alla som är med!

I skrivande stund sitter vi i KSSS Långseglingskommitté och planerar inför nya spännande seglingar nästa sommar. Utöver de eskadrar som vi har haft tidigare så har vi fokus på att starta en ny generation av pirateskadern för de yngsta barnen. Vi vill även få igång en eskader för de som seglar utan barn och ungdomar. Som ni läser är det mycket vi vill! Men vi behöver bli fler eskaderledare för att ännu fler ska kunna ta del av vår fantastiska skärgård och eskaderlivet! Låter det som du? – kontakta Mark Hallquisth på 0722-450 372 eller [email protected]

 

Mark Hallquisth