KSSS unga talanger tog hem segern

Det blev KSSS unga vassa lag med Emil Järudd, Ida Elfving, Julius Hallström och Victoria Dyrell som vann när Allsvenskan Seglings andra deltävling avgjordes i helgen i Örnsköldsvik.

Emil Järudd, nyss hemkommen från OS i Tokyo, seglade tillsammans med Ida Elfving, Julius Hallström och Victoria Dyrell och de seglade stabilt och vann totalt 8 kappseglingar av 14 möjliga.

- Vi hade extremt bra stämning ombord, berättar Emil Järudd, KSSS. Vi hade lite problem med starterna, men därefter var väderförhållandena ungefär som på Baggensfjärden, så vi kände oss som hemma.

Vindarna har under helgen varit kluriga, det har varit vridit och därmed utmanande för seglarna att lista ut var på banan det har varit bäst att befinna sig. Detta gjorde att det blev omkastningar i resultatlistan. Det var inte förrän halvvägs in i regattan som det började utkristallisera sig.

I finalen möttes Göteborgs Kungliga SS, Halmstads SS, Hjuviks BK, KSSS, SFS Hunnebo och Stenungsunds SS. GKSS hade chans på vinsten inför finalen men gjorde några kostsamma misstag i finalseglingen och tappade därmed till en fjärde plats totalt. KSSS kom fyra i mål och det räckte för att knipa segern i deltävlingen. På andra plats kom Halmstads Segelsällskap, tätt följt av Stenungsunds Segelsällskap.

Allsvenskan efter andra deltävlingen:

1. KSSS
2. Stenungsunds SS
3. Hjuviks BK
4. SFS Hunnebo
5. GKSS
6. Halmstads SS
7. Ekolns SK
8. Örnsköldsviks SS
9. Upsala SS
10. Strängnäs SS
11. SS Åmålsviken
12. Ekerö BK
13. Gamla Stans YS
14. Stockholms 606-klubb
15. Malmö SS
16. Ljungskile SS
17. Runmarö YC
18. Skanör BK

Fotograf: Daniel Stenholm