Dags för Skarpa Sprint SM 25-26 september

Sprintsegling är en relativt ny tävlingsform inom segling som snabbt vunnit mark, såväl i Sverige som internationellt. Anledningarna är många. Eftersom seglingen sker i exakt likadana båtar som tillhandahålls av arrangören blir det mer fokus på seglingen. Seglarna slipper en stor del av den krävande logistiken kring kappseglingarna. Det har också gjort att många välmeriterade seglare tar chansen att segla sprint i exempelvis Allsvenskan Segling vid sidan av sina ordinarie satsningar.

Den 25–26 september seglas det första Svenska Mästerskapet i sprint hos KSSS i Saltsjöbaden. 18 besättningar kommer att göra upp i tät och spännande segling. Nio av besättningarna har kvalat in i tre kvalseglingar under säsongen, nio besättningar har fått wild cards utifrån prestationer i andra sammanhang, kriterier som ställts upp av Svenska Seglarförbundets sprintgrupp innan säsongen.

- Vi kommer att få se fantastisk segling med väldigt kompetenta besättningar på startlinjen. För oss som arrangör kommer också att ta tillfället i akt att förmedla inte bara den spännande kappseglingen utan också hela arrangemanget genom livesändning, säger Stefan Rahm.

Ytterligare en viktig målsättning med satsningen på sprintseglingen är att inspirera fler seglarklubbar att arrangera kappseglingar som kan locka fler seglare. Därför kommer man under det första SM:et också att ta tillfället för att också utbilda seglingsledare och funktionärer.

Fakta:
• Skarpa Sprint SM seglas i sex identiska J/70 båtar som lottas till besättningarna. 
• Seglingarna kommer att genomföras precis utanför
KSSS klubbhus i Saltsjöbaden.
• Tävlingen inleds med en grundserie. Därefter kommer fältet att delas in i tre grupper och tävlingens avgörande sker i en guld-, silver- och bronsfinalserie med två delseglingar i varje grupp.
• Hela SM kommer att livesändas i KSSS Youtube-kanal.

Startfältet, skeppare:
Johanna Bergqvist (25 år), Hjuviks BK
Jonas Berntsson, Stenungsunds SS 
Björn Hansen, KSSS
Niklas Edler, KSSS
Oscar Engström (21 år), GKSS
Anders Karén, KSSS
Jonas Kjellberg, KSSS
Mikael Lindqvist, KSSS
Olof Lundgren, GKSS
Thomas Hansson-Mild, Umeå SS
Martin Nilsson, Hjuviks BK
Kasper Nordenram (22 år), KSSS
Björn Sandberg, Hjuviks BK
Sandra Sandqvist, KSSS
Clara Svensdotter (29 år), GKSS
Magnus Tryselius, Ekerö BK
Marcus Westerlind, Kullaviks KKK
Anna Östling, GKSS

 

Skarpa är rådgivare till entreprenörer, koncerner och Private Equity-bolag i samband med försäljning och förvärv av företag.

Sedan starten 2007 har Skarpa värderat över 600 företag i samband med optionsprogram, transaktioner och fusioner.

Advokatbyråer, banker, revisorer och skatterådgivare förlitar sig på Skarpas expertis vid tvister och utbildningstillfällen och varje transaktion och värdering leds av medarbetare med lång erfarenhet och djup branschkompetens i ett väl sammansatt team.