A22:an Gazelle vann Sandhamnsregattan

Liksom förra årets upplaga bjöd sista dagen av Sandhamnsregattan by Bluewater på friska till hårda vindar sista dagen. Vann gjorde A22:an Gazelle med Rolf Erixon från Wisby SS före ytterligare en A22, Paloma och 5:an Saga.

Prognoserna lovade friska vindar och båtar och besättningarna sattes på ordentliga prov i den sydvästliga vinden som ofta låg en bit över 10 m/s. Det var en rolig bana som gick från Skanskobb med start öster ut runt Korsö och via Eknösundet till Trollharan på Kanholmsfjärden. Därefter fortsatte man söder om Skarprunmarn och Sandön för att gå i mål vid Skanskobb, totalt 18 NM.

Line honors idag tog Ballad med en taggad besättning efter gårdagens snöpliga felsegling som gjorde att man valde att utgå. A22:an Gazelle och tillika totalsegraren vann på beräknad tid, Paloma med skeppare Torkel Sintorn kom två med Ballad på tredje plats.

Nu återstår prisutdelning och regattamiddag. Besättningarna varvar ner till tonerna av Petra Marklund som spelar på bryggan.

Vi tackar för tre härliga dagar till sjöss som verkligen testade besättningarnas kunskaper i skiftande förhållanden. Som alltid vill vi rikta ett speciellt tack till våra funktionärer som gör alla KSSS regattor möjliga. Välkomna tillbaka nästa år.

Iohn Ryott

KSSS Informationskommitté